Avreise
Avreise
Tilleggsprodukter
Navn og adresse
Betaling
Kvittering

Singapore - Jakarta


Velkommen om bord til et eksotisk femdagers-tokt fra Singapore til Jakarta! 14 måneder ut i jordomseilingen One Ocean Expedition, seiler vi mellom to fantastiske storbyer i Sørøst-Asia i et deilig, tropisk klima!  

NB: SISTE SJANSE TIL Å BLI EN DEL AV ONE OCEAN EXPEDITION. DE ANDRE TOKTENE ER UTSOLGT! 

Seilasen mellom Singapore og Jakarta varer i fem døgn. Turen er et utmerket ferievalg for deg som vil kombinere spennende storbybesøk med seilopplæring, vennskap og fantastiske naturopplevelser! 

Avreisehavn: Singapore

Singapore er en øy- og bystat med meget høy levestandard. Med sine vel 5,5 millioner innbyggere er Singapore en spennende smeltedigel av ulike kulturer med moderne skyskrapere, vakre templer, moskeer, kirker, frodige parker, vakre strender og gode restauranter. Singapore er regnet som den tryggeste byen i Sørøst-Asia å besøke. Her finnes det flotte opplevelser for alle. 

Ankomsthavn: Jakarta

Stadig flere eventyrlystne turister finner veien til eksotiske Jakarta, som er hovedstaden i Indoneisa. Med sine 30 millioner innbyggere er Jakarta Sørøst-Asias største byområde og et av verdens mest tettbefolkede urbane områder. Den kystnære beliggenheten langt sør for ekvator skaper et tropisk og deilig klima, som gjør at Jakarta har en snittemperatur på over 25 grader året rundt.

One Ocean Expedition

Singapore - Jakarta er en av etappene i One Ocean Expedition, en nesten to år lang jordomseiling som tar Statsraad Lehmkuhl til 36 ulike havner over hele kloden. Formålet med ekspedisjonen er å skape oppmerksomhet og dele kunnskap om havets viktige rolle for en bærekraftig utvikling i et nasjonalt perspektiv. Forskning er en sentral del av One Ocean Expedition. Som toktmannskap blir du også en del av dette store prosjektet! Vi håper du vil få flotte opplevelser om bord og gå i land som en engasjert havambassadør! Les mer om One Ocean Expedition her! 

Covid-19: innreiser og kansellering

Pr. i dag har både Singapore og Jakarta strenge restriksjoner på innreise for turister. Vi planlegger likevel for at toktet skal gå som oppsatt. Også andre land som skipet har besøkt, som USA og Cuba, hadde innreiserestriksjoner da vi startet fra Norge i august 2021. Men, heldigvis har stadig flere land åpnet opp grensene, ettersom vaksinerprogrammer og testrutiner kommer på plass. Som et resultat åpnes verden gradvis opp igjen. har stadig flere gradvis kunne åpnet opp grensene igjen. One Ocean Expedition har derfor gått som planlagt, med gjennonføring av samtlige planlagte havneanløp. Med denne erfaringen, og også hvordan pandemien utvikler seg, er vi optimistiske til at også toktene i Asia høsten 2022 vil kunne gjennomføres som planlagt. 

Dersom toktet må kanselleres på grunn av pandemien, vil toktbillettene refunderes. 

Ombordstigning

Etter at alle har kommet vel om bord, blitt registrert, og fått tildelt hengekøye og skap, er første felles aktivitet mønstring på stordekk. Her blir det en grundig sikkerhetsgjennomgang. Opplæringen starter umiddelbart. 

Plan for Singapore (med forbehold om endringer)

  • 08:00 – 09:00: Ombordstigning/registrering
  • 10:00 Avgang
  • 11.30 – 12.30 Lunsj
  • 12.15 Mønstring/Opplæring starter 

Ikke telefon eller wifi

Ikke lenge etter avgang fra Singapore, forsvinner internett- og telefondekningen. Kapteinen og skipets faste besetning har daglig kontakt med landjorden via sattelitt. Mens du, som en del av toktmannskapet, kan logge av for noen dager og få en befriende pause fra hverdagens digitale mas og tilgjengelighet. Nå venter havet! 

Aktivt og sosialt

Et seiltokt med Statsraad Lehmkuhl er en aktiv og sosial ferie. Stemningen er befriende ujålete; fornuftige klær som tåler vær og vind, felles måltider og fine samtaler med nye venner. Sove gjør en side om side i hengekøyer, slik sjøfolk har gjort i århundrer. Sovepose og eventuelt pute tar du med selv, køyene er utstyrt med liggeunderlag.  

God mat

Inkludert i billetten er alle måltider; frokost, lunsj og middag, samt enkel nattmat til vaktlagene. Alt tilberedt av vårt dyktige byssepersonale. Når vi spør toktmannskapet om hva de likte best med turen, kommer alltid maten høyt opp på listen. Her er det mye god mat å glede seg til!

En egen verden

På kryssingen over Sør-Kina-havet mot Jakarta vil folkene om bord skape sitt eget lille samfunn ute på havet. Du blir en del av mannskapet under vennlig veiledning av skipets faste, erfarne besetning på 25. Vi bidrar alle til den daglige driften av skipet. Vi seiler den store skuta sammen og deler de fine øyeblikkene med hverandre. Langt borte fra resten av verden får vi anledning tid til å lære godt sjømannskap og «finne roen» i vakre naturopplevelser. Tette bånd og varige vennskap oppstår på en slik fantastisk reise.  

Båtsmann Jo leif Strønen sier dette om skipslivet: 

"På et skip bor vi tett sammen. Vi blir venner med alle mulige slags folk. Folk som en aldri hadde funnet på å hilse på gaten. Alder, nasjonalitet, legning – bakgrunn betyr ingenting. Alle som kommer om bord starter på like fot og blir et lag som drar sammen. Vi utnytter de ressursene som folk kommer med, slik at laget fungerer best mulig. Folk lærere seg å ta vare på hverandre og vise hensyn til alle slag rariteter."

Les hele intervjuet med Jo Leif her.

Utfordring og mestring 

Det kan også bli utfordrende øyeblikk. Ikke alle er like godt forberedt på å sove side om side  i hengekøyer og dele det meste av døgnet med andre. Har du høydeskrekk, kan riggen være utfordrende å komme opp i. Men det er samtidig fantastisk å se hvordan de aller fleste vokser med oppgavene! Fra å forsiktig dra litt tafatt i tampene (tauene) og skjelve i knærne ved riggentring, vil du høyst sannsynlig raskt oppleve en fantastisk mestringsfølelse med aktivitetene om bord! En dag eller to ut i seilasen står du til rors og håndterer tamper og seil med den største selvfølgelighet! Det er utrolig gøy å se hvor kort tid det tar før alle svarer med et rungende "HOY!" på mannskapets instrukser! Og sjansen er også stor for at du kommer til å lære deg en shanty, sjømannsvise, eller to i før vi når Jakarta. 

NB: Å entre i riggen er en frivillig aktivitet. Noen trives bedre med begge beina godt plantet på dørken, og det er selvsagt helt ok! 

Alle kan seile med oss!

Mangler du erfaring med seiling? Ingen grunn til bekymring! En trenger ingen forkunnskaper eller erfaring for å bli med oss på tur! Mange av toktmannskapet mønstrer på en seilskute for aller første gang når de kommer opp landgangen. På Statsraad Lehmkuhl har vi gitt opplæring til sjøfolk i nesten 100 år. Du kan føle deg trygg på at vi vil ta godt vare på deg.      

Sjøvakter
Sjøvakt-ordningen har lange tradisjoner og er en bærebjelke i livet om bord. Toktmannskapet deles inn tre ulike vaktlag; rødt lag, hvitt lag og blått lag. Hvert vaktlag går faste firetimers vakter 2 ganger i døgnet. Alle vaktlagene ledes av det faste mannskapet. De "purrer" dvs. vekker de som sover en halv time før starten av hver vakt, slik at ingen forsover seg. Punktlighet er en dyd, også om bord på et seilskip!  

Tidene for sjøvaktene fordeles slik:
Rød vakt kl 12-16 / kl 24-04
Hvit vakt kl 04-08 / kl 16-20
Blå vakt kl 8-12 / kl 20-24

Les mer om livet om bord her!

Magiske netter på havet

Dagene på sjøen i et varmt og deilig klima vil bli et eventyr. Men nettene om bord på et stort seilskip er også en helt spesiell opplevelse. Å stå til rors under en krystallklar, stille stjernehimmel ute på Sør-Kina-havet, langt borte fra støyen og lysene fra landjorden, vil bli nydelige øyeblikk som skaper minner for livet.

Skipet Statsraad Lehmkuhl

Statsraad Lehmkuhl ble bygget i Tyskland i 1914 og er et av verdens største, eldste og raskeste seilskip. Hun har tjent som opplæringsfartøy under norsk flagg i nesten hundre år, og er i topp stand. En seilas med dette fantastisk vakre skipet er virkelig en unik opplevelse. Naturopplevelsene, den spesielle atmosfæren og følelsen av vennskap, sjømannskap og lagarbeid garanterer deg minner for livet.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne på 55 30 17 00 / lehmkuhl@lehmkuhl.no


Siste sjanse: One Ocean Expedition: Singapore (SG) - Jakarta (ID)

1. - 6. nov. 2022

Ombordstigning og registrering, Singapore: kl. 08:00 – 09:00 

Avgang Singapore: 1. nov. kl. 10:00

Ankomst Jakarta: 6. nov. kl. 10:00

5 døgn i sjøen. 

Pris: NOK 7 500,- inkl. alle måltider.

Overnatting i hengekøye. 

Aldersgrense: Min. 15 år.

15 år – 17 år: Må reise med forelder/verge.

Over 70 år: Lever signert legeerklæring, sendes ut etter påmelding. 

Vaksinekrav: Alle må være fullvaksinert mot Covid-19

Reiser til/fra avgangs- og ankomsthavn er ikke inkludert i billetten. 

Velkommen om bord! 

Pris fra kr. 7 500,-
Pr. person

Avreise
Tilleggsprodukter
Navn og adresse
Betaling
Kvittering

VELG ANTALL OG DATO

Voksne
2

Velkommen om bord til et eksotisk femdagers-tokt fra Singapore til Jakarta! 14 måneder ut i jordomseilingen One Ocean Expedition, seiler vi mellom to fantastiske storbyer i Sørøst-Asia i et deilig, tropisk klima!  

NB: SISTE SJANSE TIL Å BLI EN DEL AV ONE OCEAN EXPEDITION. DE ANDRE TOKTENE ER UTSOLGT! 

Seilasen mellom Singapore og Jakarta varer i fem døgn. Turen er et utmerket ferievalg for deg som vil kombinere spennende storbybesøk med seilopplæring, vennskap og fantastiske naturopplevelser! 

Avreisehavn: Singapore

Singapore er en øy- og bystat med meget høy levestandard. Med sine vel 5,5 millioner innbyggere er Singapore en spennende smeltedigel av ulike kulturer med moderne skyskrapere, vakre templer, moskeer, kirker, frodige parker, vakre strender og gode restauranter. Singapore er regnet som den tryggeste byen i Sørøst-Asia å besøke. Her finnes det flotte opplevelser for alle. 

Ankomsthavn: Jakarta

Stadig flere eventyrlystne turister finner veien til eksotiske Jakarta, som er hovedstaden i Indoneisa. Med sine 30 millioner innbyggere er Jakarta Sørøst-Asias største byområde og et av verdens mest tettbefolkede urbane områder. Den kystnære beliggenheten langt sør for ekvator skaper et tropisk og deilig klima, som gjør at Jakarta har en snittemperatur på over 25 grader året rundt.

One Ocean Expedition

Singapore - Jakarta er en av etappene i One Ocean Expedition, en nesten to år lang jordomseiling som tar Statsraad Lehmkuhl til 36 ulike havner over hele kloden. Formålet med ekspedisjonen er å skape oppmerksomhet og dele kunnskap om havets viktige rolle for en bærekraftig utvikling i et nasjonalt perspektiv. Forskning er en sentral del av One Ocean Expedition. Som toktmannskap blir du også en del av dette store prosjektet! Vi håper du vil få flotte opplevelser om bord og gå i land som en engasjert havambassadør! Les mer om One Ocean Expedition her! 

Covid-19: innreiser og kansellering

Pr. i dag har både Singapore og Jakarta strenge restriksjoner på innreise for turister. Vi planlegger likevel for at toktet skal gå som oppsatt. Også andre land som skipet har besøkt, som USA og Cuba, hadde innreiserestriksjoner da vi startet fra Norge i august 2021. Men, heldigvis har stadig flere land åpnet opp grensene, ettersom vaksinerprogrammer og testrutiner kommer på plass. Som et resultat åpnes verden gradvis opp igjen. har stadig flere gradvis kunne åpnet opp grensene igjen. One Ocean Expedition har derfor gått som planlagt, med gjennonføring av samtlige planlagte havneanløp. Med denne erfaringen, og også hvordan pandemien utvikler seg, er vi optimistiske til at også toktene i Asia høsten 2022 vil kunne gjennomføres som planlagt. 

Dersom toktet må kanselleres på grunn av pandemien, vil toktbillettene refunderes. 

Ombordstigning

Etter at alle har kommet vel om bord, blitt registrert, og fått tildelt hengekøye og skap, er første felles aktivitet mønstring på stordekk. Her blir det en grundig sikkerhetsgjennomgang. Opplæringen starter umiddelbart. 

Plan for Singapore (med forbehold om endringer)

  • 08:00 – 09:00: Ombordstigning/registrering
  • 10:00 Avgang
  • 11.30 – 12.30 Lunsj
  • 12.15 Mønstring/Opplæring starter 

Ikke telefon eller wifi

Ikke lenge etter avgang fra Singapore, forsvinner internett- og telefondekningen. Kapteinen og skipets faste besetning har daglig kontakt med landjorden via sattelitt. Mens du, som en del av toktmannskapet, kan logge av for noen dager og få en befriende pause fra hverdagens digitale mas og tilgjengelighet. Nå venter havet! 

Aktivt og sosialt

Et seiltokt med Statsraad Lehmkuhl er en aktiv og sosial ferie. Stemningen er befriende ujålete; fornuftige klær som tåler vær og vind, felles måltider og fine samtaler med nye venner. Sove gjør en side om side i hengekøyer, slik sjøfolk har gjort i århundrer. Sovepose og eventuelt pute tar du med selv, køyene er utstyrt med liggeunderlag.  

God mat

Inkludert i billetten er alle måltider; frokost, lunsj og middag, samt enkel nattmat til vaktlagene. Alt tilberedt av vårt dyktige byssepersonale. Når vi spør toktmannskapet om hva de likte best med turen, kommer alltid maten høyt opp på listen. Her er det mye god mat å glede seg til!

En egen verden

På kryssingen over Sør-Kina-havet mot Jakarta vil folkene om bord skape sitt eget lille samfunn ute på havet. Du blir en del av mannskapet under vennlig veiledning av skipets faste, erfarne besetning på 25. Vi bidrar alle til den daglige driften av skipet. Vi seiler den store skuta sammen og deler de fine øyeblikkene med hverandre. Langt borte fra resten av verden får vi anledning tid til å lære godt sjømannskap og «finne roen» i vakre naturopplevelser. Tette bånd og varige vennskap oppstår på en slik fantastisk reise.  

Båtsmann Jo leif Strønen sier dette om skipslivet: 

"På et skip bor vi tett sammen. Vi blir venner med alle mulige slags folk. Folk som en aldri hadde funnet på å hilse på gaten. Alder, nasjonalitet, legning – bakgrunn betyr ingenting. Alle som kommer om bord starter på like fot og blir et lag som drar sammen. Vi utnytter de ressursene som folk kommer med, slik at laget fungerer best mulig. Folk lærere seg å ta vare på hverandre og vise hensyn til alle slag rariteter."

Les hele intervjuet med Jo Leif her.

Utfordring og mestring 

Det kan også bli utfordrende øyeblikk. Ikke alle er like godt forberedt på å sove side om side  i hengekøyer og dele det meste av døgnet med andre. Har du høydeskrekk, kan riggen være utfordrende å komme opp i. Men det er samtidig fantastisk å se hvordan de aller fleste vokser med oppgavene! Fra å forsiktig dra litt tafatt i tampene (tauene) og skjelve i knærne ved riggentring, vil du høyst sannsynlig raskt oppleve en fantastisk mestringsfølelse med aktivitetene om bord! En dag eller to ut i seilasen står du til rors og håndterer tamper og seil med den største selvfølgelighet! Det er utrolig gøy å se hvor kort tid det tar før alle svarer med et rungende "HOY!" på mannskapets instrukser! Og sjansen er også stor for at du kommer til å lære deg en shanty, sjømannsvise, eller to i før vi når Jakarta. 

NB: Å entre i riggen er en frivillig aktivitet. Noen trives bedre med begge beina godt plantet på dørken, og det er selvsagt helt ok! 

Alle kan seile med oss!

Mangler du erfaring med seiling? Ingen grunn til bekymring! En trenger ingen forkunnskaper eller erfaring for å bli med oss på tur! Mange av toktmannskapet mønstrer på en seilskute for aller første gang når de kommer opp landgangen. På Statsraad Lehmkuhl har vi gitt opplæring til sjøfolk i nesten 100 år. Du kan føle deg trygg på at vi vil ta godt vare på deg.      

Sjøvakter
Sjøvakt-ordningen har lange tradisjoner og er en bærebjelke i livet om bord. Toktmannskapet deles inn tre ulike vaktlag; rødt lag, hvitt lag og blått lag. Hvert vaktlag går faste firetimers vakter 2 ganger i døgnet. Alle vaktlagene ledes av det faste mannskapet. De "purrer" dvs. vekker de som sover en halv time før starten av hver vakt, slik at ingen forsover seg. Punktlighet er en dyd, også om bord på et seilskip!  

Tidene for sjøvaktene fordeles slik:
Rød vakt kl 12-16 / kl 24-04
Hvit vakt kl 04-08 / kl 16-20
Blå vakt kl 8-12 / kl 20-24

Les mer om livet om bord her!

Magiske netter på havet

Dagene på sjøen i et varmt og deilig klima vil bli et eventyr. Men nettene om bord på et stort seilskip er også en helt spesiell opplevelse. Å stå til rors under en krystallklar, stille stjernehimmel ute på Sør-Kina-havet, langt borte fra støyen og lysene fra landjorden, vil bli nydelige øyeblikk som skaper minner for livet.

Skipet Statsraad Lehmkuhl

Statsraad Lehmkuhl ble bygget i Tyskland i 1914 og er et av verdens største, eldste og raskeste seilskip. Hun har tjent som opplæringsfartøy under norsk flagg i nesten hundre år, og er i topp stand. En seilas med dette fantastisk vakre skipet er virkelig en unik opplevelse. Naturopplevelsene, den spesielle atmosfæren og følelsen av vennskap, sjømannskap og lagarbeid garanterer deg minner for livet.

Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne på 55 30 17 00 / lehmkuhl@lehmkuhl.no

Slik går turen:

Dag 1:
Avgang Singapore kl. 10:00
Dag 6:
Ankomst Jakarta kl. 10:00